Tuotemerkit

Guillaume d’Ornano ja hänen liikekumppaninsa Armand Petitjean perustivat Lancomen Ranskassa vuonna 1935 alun perin parfyymimyymäläksi. Nimi ”Lancôme” on saanut inspiraationsa Lancosmen metsästä, joka sijaitsee Indren laaksossa Ranskan sydämessä La Brennen alueella. Nimen valitsi Guillaumeen vaimo Elisabeth d’Ornano.

Lancôme julkaisi viisi ensimmäistä tuoksuaan vuonna 1935 Brysselin maailmanmessuilla: Tendre Nuit, Bocages, Conquete, Kypre ja Tropiques. Petitjean sai jalansijaa ylellisillä ihonhoitomarkkinoilla esittelemällä Nutrixin, ensimmäisen joka käyttöön sopivan korjausvoiteen vuonna 1936. Pian tämän jälkeen seurasivat meikit, kosmetiikka ja muut ihonhoitotuotteet. L’oreal osti Lancômen vuonna 1964.

Tuotteet

Lancômen tunnetuimpiin tuotteisiin kuuluvat ripsiväri, nimeltään ”Hypnôse” ja Visionnaire-ihonhoitosarja, jonka parantaa ihon väriä, pienentää ihohuokoisia ja hävittää pieniä juonteita.
Vuodesta 2014 lähtien hajuste La Vie Est Belle on myydyin tuoksu Ranskan Lancômen historiallisilla markkinoilla.

Helena Rubinstein pyrki aina saamaan naisista esille heidän parhaat puolensa. Hän piti kauneutta keinona valtaan ja viettelyyn, heijastaen älykkyyttä ja koulutusta, ja se ohjasi kaikkea mitä hän teki. Hän omisti elämänsä kauneudelle rakentamalla todellisen valtakunnan sen ympärille.

Helena Rubinstein syntyi Krakovan juutalaisessa getossa vuonna 1872, ja mikään hänen lapsuusvuosissaan ei viitannut siihen, että hänestä tulisi voimakas ja vaikutusvaltainen nainen. Kahdeksan tyttären perheen vanhimpana hän olisi mennyt naimisiin rikkaan vanhan lesken kanssa, mikäli hänen vanhempansa olisivat saaneet pitää päänsä. Mutta Helenalla oli muita suunnitelmia ja 22-vuotiaana hänen seikkailunhalunsa vei hänet pois lapsuudenkodistaan aina Australiaan saakka.

Australiassa Helenan vaalea iho ja kipakka luonne vetosivat heti naisiin ja he alkoivat kysyä häneltä kauneusvinkkejä. Hän oli myyjättärenä setänsä päivittäistavarakaupassa, kun hän tajusi, että tietämyksensä voisi olla avain suurenmoisiin asioihin, ehkä jopa aivan eri elämään.

Biothermin tarina voidaan jäljittää aina keskiaikaan saakka, kun naiset matkustivat Pyreneiden kuumille lähteille. Niiden uskottiin olevan ikuisen nuoruuden tae. Jokaisen lähteessä käyneen iho oli pehmeämpi, sileämpi ja nuorempi.

Legenda kertoo myös, että Gallo-Rooman soturit paransivat haavojaan taistelujen jälkeen Ranskan Pyreneiden kuumissa lähteissä.

Heidän myyttisten voimiensa todellinen salaisuus paljastettiin vasta sattumalta vuosisatoja myöhemmin. 1950-luvulla lähteistä oli tullut lämpöasemia, kun tohtori Jos Jullien havaitsi ilmiön, erikoisen aineen lähteiden pinnalla. Analyysi paljasti lopulta elvyttävien voimien salaisen ainesosan, Life planktonTM.

Heti tämän löydön jälkeen tohtori Jullien tapasi nuoren monacolaisen kosmetologin, Jeanine Marissalin. Yhdessä he tajusivat Life plantkonTM:n ihmeellisen taipumuksen kiinnittyä ihoon ja sen valtavan potentiaalin ihonhoitotuotteena. Näin Biotherm syntyi.

Payot on maailmankuulu brändi, joka syntyi Pariisissa 1920-luvulla Nadia Payotin unelmasta ja visiosta tarjota naisille parhaita mahdollisia kosmeettisia hoitotuotteita ja samanaikaisesti edistää naisten kokonaisvaltaista kauneutta ja hyvinvointia.

Edistyksellinen Nadia Payot oli yksi aikakautensa ensimmäisiä naislääkäreitä ja hänen päämääränään oli luoda tehokkaita kauneudenhoitotuotteita, joissa yhdistyi hänen taituruutensa lääketieteessä sekä yrttien taidokas käyttö.

Legendaaristen hoitotuotteiden, kuten Pate Grise tai Nutricia lanseeraukset tapahtuivat ikonisen rue Richepanse:lla sijainneet kauneushoitolan avajaisissa vuonna 1925.

Max Factor syntyi Venäjällä ja muutti vuonna 1914 Amerikkaan ja asettui Los Angelesiin asumaan lähemmäksi orastavaa elokuvateollisuutta. Max Factorin asiantuntemus levisi nopeasti ja hän työskenteli pian Hollywoodin johtavien elokuvatähteiden kanssa ja teki omia kosmeettisia valmisteitaan lumoavan, mutta luonnollisen tyylin luomiseksi näyttämölle.

Vuonna 1916 hän aloitti luomiväri- ja kulmakynien myynnin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaisia tuotteita oli saatavana elokuvateollisuuden ulkopuolella. Neljä vuotta myöhemmin hän lanseerasi täyden valikoiman kosmetiikkaa kutsuen sitä meikiksi.

Elokuvateollisuudelle ja hänen Hollywood-asiakkailleen luodut meikkituotteet ja -tekniikat ansaitsivat hänelle Oscarin, mutta hänen johtavana filosofianaan oli, että kuka tahansa nainen voisi olla loistava, kunhan hänellä on oikeat työkalut siihen.

Vuonna 1934 perustettu Vogue tunnetaan tyylikkäistä sukkatuotteista. Luksusta arkeen tuovat sukkahousut, stay up -sukat sekä polvi- ja nilkkasukat eri vahvuuksissa. Kausimallistoissa vaihtelevat trendivärit ja kuviot.

Voguen suunnittelu keskittyy laadukkaisiin materiaaleihin ja ajattomaan designiin.